Afbeelding van interview door Omrop Fryslân met Willem in zijn "mancave" |
Eigenlijk was Willem vanaf dat moment de "razende reporter" van Katlijk geworden. Geen nieuwsfeit ging aan hem verloren, "alles" over Katlijk moest op de website!
Een jaar later, zeker mede geïnspireerd door de Katlijk website, begon ik met mijn bedrijf "Knooppunt", met als doel het midden- en klein bedrijf van dienst te zijn met hun eerste avonturen op het grote internet. Daarmee ging ook de deur open voor verdere professionalisering van de website, zo werd de domeinnaam katlijk.nl vastgelegd. Toen niet veel later een digitale fotocamera werd aangeschaft was mijn vader denk ik nog blijer dan dat ik was!
Vele nieuwtjes en wetenswaardigheden volgden en het bezoek op de website steeg van enkelen per dag tot meer dan 1.000 per maand. Bezoekers én reacties kwamen van over de hele wereld. Eén van de meest memorabele is het contact wat ontstond met Rachel Goslins vanaf 2001. De dochter van de Katlijker onderduiker Martin Goslins tijdens de tweede wereldoorlog. De verhalen van toen zijn terug te vinden in het "dossier tweede wereldoorlog" op de huidige Katlijk website.
Het oudste nieuwtje op de eerste site over het dorpsfeest 4 juli 1998 |
De eerste jaren ging dat via het toen net ingerichte onderhoudssysteem (cms), maar vanaf medio 2010 wilde Kees de mogelijkheden ontdekken van het "open source pakket Joomla".
Eind 2016 kwam ik weer in Katlijk te wonen en Kees ging het jaar daarop juist vertrekken uit Katlijk. En toen stond daar "ineens" iemand op de oprit met de vraag of ik de website voor Katlijk zou willen verzorgen!
Samen met mijn buurman Lammert Sloothaak vormen wij nu alweer ruim een jaar het "dynamische website duo". Er is ook een behoorlijk begin gemaakt om al het oude nieuws van 20 jaar digitale Katlijk-historie weer online te zetten, de Katlijk site omvat ondertussen meer dan 300 pagina's! Ook zijn er diverse ideeën om het grote archief van en over Katlijk welke Lammert heeft verzameld in de website te verwerken.
Kortom, redenen genoeg om (weer) eens een bezoek aan de website te brengen en zeker zo belangrijk.. "hâld 'm yn'e gaten"!
In het onderzoek naar de juiste datums werd het volgende filmpje ontdekt van Omrop Fryslân uit het schoolprogramma LINKK uit november 2000:
Voor de liefhebber op "Weromrop" is de hele aflevering terug te kijken >> (dit deel begint op 13:40)