info

22-6-2006

Eesger Toering

Katlijker asperges?

Voor asperges hoef je nu niet meer naar Limburg. Uulke en Wiepkje Hoekstra aan de Schoterlandseweg zijn veel dichterbij met hun heerlijke verse asperges en aardbeien!


Uulke en Wiepkje aan het werk met hun "witte goud".
Foto Michael Jouwstra

Op vakantie in Broger zagen ze mensen op een veld over de grond kruipen. Hoekstra zette z'n auto aan de de kant en raakte in gesprek. Een aspergeteler! De teler wist hun enthausiast te maken en Uulke begon op een klein stukje grond (toen nog in Oudehorne) aspreges te kweken.

Het begin was niet eenvoudig. Hoekstra was helemaal geen tuinbouwer maar voorlichter bij de DLV, afdeling veehouderij! Met hulp van een collega werden een zestal verschillende aspregesoorten geprobeerd en nu hebben de Hoekstra's een bloeiende onderneming! Naast asperges en aardbeien verkopen de Hoekstra's ook Pinot Blanc, welke van asperges gemaakt wordt.

Het zijn lange dagen maar Uulke en Wiepkje hebben geen spijt van hun asperge-avontuur.

De oogst start rond 30 april tot 24 juni, de katholieke feestdag van Sint Jan de Doper. Dit is wat later dan in het Zuiden van het land, dit komt door de wat lagere temperaturen in het Noorden.

U bent alle dagen welkom, behalve op zondag. Heeft u belang bij aspreges, bel dan eerst even dan kunnen ze de aspreges voor u klaar leggen.

Telefoon: 0513-541667

 Reageer >>